Dag 3: Zaterdag overdag

Hoornerfeest 2019

Programmaoverzicht zaterdag 6 juli

08.00 – 16.00 uur: Waren- en kleedjesmarkt
Een activiteit voor de vroege vogels bij uitstek is onze rommel- en warenmarkt. Vroeg in de ochtend is het al een komen en gaan in Hoorn en zijn onze verkeersregelaars al druk in de weer om het verkeer in goede banen te lijden. Het is het begin van een lange zaterdag, onze laatste dag van het Hoornerfeest.
Aan het begin van de feestweide wordt u hartelijk ontvangen door de muzikale klanken van draaiorgel “De Parel”.

Belangstellenden voor een kraam of grondplek kunnen bellen met 06-45738694 of 06-23175398 of kunnen zich aanmelden via: rommelmarkt@hoornerfeest.nl. 
Er worden zowel kramen als grondplaatsen verhuurd. Elke plaats beschikt over 4 meter lengte en de auto kan bij de plaats geparkeerd worden.

Wees er wel snel bij want VOL=VOL.

Kinderen van onze leden krijgen voor een klein bedrag een mooie plek op de kleedjesmarkt. Uiteraard krijgen ze hiervoor ook lekkere versnaperingen cadeau!

09.00 uur: Muzikale optocht en vlag hijsen

Stipt om negen uur start de Koninklijke fanfare Wilhelmina met de muzikale optocht door de straten van ons mooie Hoorn. Iedereen die dan nog niet wakker is wordt dit onder hun muzikale klanken, een mooi begin van een lange dag.
Vanaf Bistro Voldaan lopen we gezamenlijk in optocht via de Beatrixweg naar de Vosbergerweg. Ter hoogte van het bord bebouwde kom draaien we en lopen we door naar de school in de kern van het mooie buurtschap Hoorn.
Van oudsher wordt zo ergens tussen kwart over negen en half tien onze Nationale driekleur in top gehesen en speelt Wilhelmina het Wilhelmus.
Na het spelen van ons volkslied lopen we in optocht verder naar de feestweide. Hier speelt Wilhelmina nog enkele nummers voordat de kinderen beginnen aan hun ochtendprogramma. 

10.00 – 11.00 uur: Jeugdzeskamp/bootcamp
Vorig jaar was het de beurt aan een theateroptreden in onze feesttent, dit jaar is er een echte kinderzeskamp/-bootcamp georganiseerd voor kinderen tot 13 jaar. De kinderen van leden en de Jenaplanschool Heerde zullen een sportieve onderlinge strijd aangaan en samen uitmaken wie de winnaar wordt.
Leeftijd: van 3 tot en met 13 jaar

10.00 – 00.00 uur: De hele dag kermis
De kermis zal zo rond de klok van 10 uur opengaan. Tussen het middag- en avondprogramma zal de kermis gesloten zijn. De kinderen van de leden kunnen de bonnetjes die ze hebben gekregen bij de diverse kinderattracties gebruiken. De patat- of ijsbon kan gebruikt worden aan de snackkraam. 

De bonnetjes zijn uitsluitend door de kinderen tot 13 jaar van leden in te leveren en te gebruiken. Alle anderen kunnen geen gebruik maken van de kinderbonnen!

13.00 – 16.30 uur: Zeskamp
Zaterdagmiddag tijdens het Hoornerfeest staat gelijk aan de strijd om de punten voor de eindzege van de zeskamp. Diverse spellen variërend van behendigheidsonderdelen en krachtspellen wisselen elkaar in hoog tempo af. Deze editie zal extra spannend zijn voor buurtschap De Koerberg want zij verdedigen dit jaar voor de derde keer op rij de titel. Mochten zij er ook dit jaar in slagen de wisselbeker te behouden dan kan die voor eeuwig in het buurtschap tentoongesteld worden, want drie keer op rij staat garant voor definitief behoud van de Wisselbeker!

Uiteraard zal ook dit jaar gestreden worden in of over het Apeldoorns kanaal, dit is elk jaar een publiekstrekker op deze middag.
Wij wensen De Beatrixweg, De Brug, De Koerberg, De Rolders en Vosbergen heel veel succes!!!

13.00 – 17.00 uur: De Hanewakkers
Voor de derde keer op rij zorgt de blaaskapel “De Hanewakkers” voor de muzikale omlijsting van deze sportieve middag. Zij brengen het feest in hogere sferen! Zij hebben een heel arsenaal aan repertoire en zullen dit over de gehele feestweide laten horen. Zij spelen popmuziek maar zeker ook Nederlandstalig. Zij maken van elk optreden een waar spektakel.