Dag 3: Zaterdag overdag

Hoornerfeest 2018

Programmaoverzicht zaterdag 7 juli

08.00 – 16.00 uur: Waren- en kleedjesmarkt
De warenmarkt begint al vroeg in de ochtend. Rond een uur of zeven begint de feestweide vol te stromen met de eerste handel van de dag. Het is een komen en gaan van handelsaanbod en zelfs de eerste bezoekers en kopers komen dan al aan. Het is het begin van een lange zaterdag Hoornerfeest.

Aan het begin van de feestweide wordt u hartelijk ontvangen door de muzikale klanken van draaiorgel “De Parel”.
Belangstellenden voor een kraam of grondplek kunnen bellen met 06-45738694 of 06-23175398 of kunnen zich aanmelden via: beldvanden@chello.nl of Benjamin_wessels@hotmail.com
Wees er wel snel bij want VOL=VOL.
Er worden zowel kramen als grondplaatsen verhuurd. Elke plaats beschikt over 4 meter lengte en de auto kan bij de plaats geparkeerd worden.
Kinderen van onze leden krijgen voor een klein bedrag een mooie plek op de kleedjesmarkt. Uiteraard krijgen ze hiervoor ook lekkere versnaperingen cadeau!

09.00 uur: Muzikale optocht en vlag hijsen
De Koninklijke fanfare Wilhelmina is onlosmakelijk verbonden met het Hoornerfeest. Het is, zoals je dat dan vaak leest, de huis fanfare van ons feest want sinds jaar en dag verzorgen zij de muzikale optocht door de straten van het idyllische Hoorn. Hun muzikale klanken zorgen ervoor dat het publiek de straat op komt en zich weer bewust wordt van de dag na inmiddels twee dagen Hoornerfeest. Sommigen zo fris als een hoentje anderen met wat opstartproblemen.

Vanaf Bistro Voldaan lopen we gezamenlijk in optocht via de Beatrixweg naar de Vosbergerweg. Ter hoogte van het bord bebouwde kom draaien we en lopen we door naar de school in de kern van het mooie buurtschap Hoorn.
Van oudsher wordt zo ergens tussen kwart over negen en half tien onze Nationale driekleur in top gehesen en speelt Wilhelmina het Wilhelmus.

Na het spelen van ons volkslied lopen we in optocht verder naar de feestweide. Hier speelt Wilhelmina nog enkele nummers voordat de kinderen beginnen aan hun ochtendprogramma dat dit jaar uit een theatervoorstelling bestaat.

09.00 – 16.00 uur: Oldtimer dag Hoornerfeest
Voor de vijfde keer op rij organiseren we een prachtige oldtimer dag in Hoorn. De deelnemers rijden al vroeg in de ochtend de feestweide op om daar hun trots voor het grote publiek op te stellen.

De organisatie kent geen grenzen en streeft naar zo’n 100 items. Een prachtige tentoonstelling van allerhande oude motoren in verschillende vormen en maten. Werkelijk een lust voor het oog en oude tijden herleven in Hoorn.

10.00 – 11.00 uur: Jeugdshow “anders met Sander”
Sander is al ruim 10 jaar toonaangevend op het gebied van kinderentertainment. Deze jeugdshow onderscheidt zich door hoogwaardig vermaak waarbij originaliteit, kwaliteit en interactie centraal staan. Een gevarieerd en interactief programma waarin verbluffende goocheltrucs, buikspreken en een spetterende ballonnenfinale worden afgewisseld door leuke en herkenbare mee-zing liedjes.

Zijn unieke en afwisselende kindershows maken Sander terecht tot één van de meest gevraagde entertainers van dit moment. Hij weet perfect hoe hij de aandacht van de kinderen krijgt en hoe hij deze de gehele show kan behouden. Het is een vrolijke en energieke show die je laat lachen aan de lopende band.
Leeftijd: van 3 tot en met 13 jaar

10.00 – 00.00 uur: De hele dag kermis
De kermis zal zo rond de klok van 10 uur opengaan. Tussen het middag- en avondprogramma zal de kermis gesloten zijn. De kinderen van de leden kunnen de bonnetjes die ze hebben gekregen bij de diverse kinderattracties gebruiken. De patat- of ijsbon kan gebruikt worden aan de snackkraam.
De bonnetjes zijn uitsluitend door de kinderen tot 13 jaar van leden in te leveren en te gebruiken. Alle anderen kunnen geen gebruik maken van de kinderbonnen!

13.00 – 16.30 uur: Zeskamp
De eeuwige strijd om de punten en uiteindelijk de titel door als winnaar uit de strijd te komen. Dat is de inzet voor de jaarlijkse zeskamp die als rode draad door het feest loopt. Ook deze middag gaan de verschillende buurtschappen de sportieve strijd met elkaar aan. De uit te voeren onderdelen gaan om inzicht, kracht, uithoudingsvermogen en teamwork.
 
Uiteraard zal ook dit jaar gestreden worden in of over het Apeldoorns kanaal, dit is elk jaar een publiekstrekker op deze middag.
Wij wensen De Beatrixweg, De Brug, De Koerberg, De Rolders en Vosbergen heel veel succes!!!

13.00 – 17.00 uur: De Hanewakkers
Tijdens ons 90 jarig bestaan waren ze voor het eerst onze gast op de zaterdagmiddag; blaaskapel “De Hanewakkers”. Wat hebben we van deze mannen genoten. Zij brengen het feest in hogere sferen!
Zij hebben een heel arsenaal aan repertoire en zullen dit over de gehele feestweide laten horen. Zij spelen popmuziek maar zeker ook Nederlandstalig. Zij maken van elk optreden een waar spektakel.

!WIE DE REGELS OVERTREEDT, WORDT VERWIJDERD VAN HET FEESTTERREIN!