Jaarverslag 2016

Jaarverslag over het jaar 2016 van de secretaris

Terugblik op het feest 2016

 De 89e editie van het Hoornerfeest in 2016 hebben wij weer ervaren als een geslaagd en positief feest. De meeste jaren hebben wij te maken met uitersten (in 2015 de hoge temperaturen en 2016 de kwartfinale van het WK). Ook dit jaar hebben wij ons voorbereid op extremen, hetgeen ons gelukkig dit maal niet heeft belemmerd in het feestgedruis.

Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder al onze vrijwilligers en sponsoren. Het Hoornerfeest van 2016 is wederom geslaagd door hun hulp en steun die ons aan alle kanten geboden is. Van onze kant een grote dank hiervoor!

Zoals alle jaren beginnen wij de donderdagavond met een sponsorbijeenkomst, als blijk van waardering. Vervolgens stond op deze avond een optreden van Ome Cor op de agenda evenals de start van het zeskampspektakel. Ook dit jaar konden er tijdens het Rad van Fortuin prachtige prijzen gewonnen worden welke beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren.

Op de vrijdagmiddag waren er net zoals voorgaande edities van het Hoornerfeest diverse activiteiten en spelletjes voor de kinderen, met als klap op de vuurpijl de jaarlijks terugkerende “Voice of Hoorn” in combinatie met de kinderdisco. Ook stond de kermis weer paraat wat heeft gezorgd voor veel vertier en vermaak op onze feestweide.

Vrijdagavond stond in het teken van de ‘’playbackshow’’ met dit jaar als thema Italië. De buurten kwamen net zoals voorgaande jaren met schitterende optredens en de mooiste decors! De Band Spot heeft deze avond met zijn meezingers en top-40 hits tot een muzikaal succes gebracht.

Op zaterdagochtend stond net zoals voorgaande jaren de Koninklijke fanfare Wilhelmina weer vroeg klaar om samen met het bestuur en alle andere aanwezigen uit volle borst het Wilhelmus mee te zingen bij het hijsen van de vlag. Bij terugkomst op de feestweide was er al genoeg te beleven met onder andere de warenmarkt, kermis en het kindertheater met medewerking van Arie Safari. Ook heeft Erik Draaijer afgelopen jaar weer een spektakelstuk weten te maken van de oldtimershow. Vele motoren, brommers, trekkers en auto’s stonden op de feestweide te pronken.

Zaterdagmiddag ging de kampioensstrijd tussen de buurten verder met diverse spellen, waarbij het fanatisme er van af droop. De inmiddels gearriveerde sloep werd te water gelaten voor het kanaalspektakel. De allereerste poging van het bungee roeien werd geprobeerd door het bestuur. Het werd al snel duidelijk voor dit spel teamwork en timing erg belangrijk was. En net zoals de vrijdag middag en avond ervoor stond er ook de gehele zaterdag een kermis voor onze bezoekers klaar.

Nog eenmaal moesten de buurten zich ’s avonds inspannen voor het laatste onderdeel van de zeskamp. Daarna ging voor de allerlaatste keer van 2016 het dak compleet van de tent af met de ‘’Perfect Showband’’. Deze fantastische band heeft voor de vijfde keer achtereenvolgens de muzikale invulling mogen verzorgen op het Hoornerfeest. Wat hebben zij er wederom een prachtig feest van weten te maken. Ook hebben de buurten zich fantastisch ingezet gedurende de zeskamp spellen, jullie dank daarvoor!

Namens het voltallige bestuur hoop ik als secretaris u door bovenstaand verhaal een beeld te hebben gegeven van veel zaken rondom het Hoornerfeest van 2016.

Namens het bestuur van de Oranje Vereniging Prinses Beatrix te Hoorn.

Arjan Hofmeijer

Secretaris