Jaarverslag 2015

Jaarverslag over het jaar 2015 van de voorzitter en secretaris

Terugblik op het feest 2015

 

De 88e editie van het Hoornerfeest 2015 hebben wij als bestuur wederom ervaren als een positief en succesvol jaar. Zoals ieder jaar hebben wij te maken met bijzondere omstandigheden zo ook dit jaar, namelijk de ongelofelijke temperaturen. Door het adequate optreden van vrijwilligers en bestuursleden is er op het laatste moment ingesprongen d.m.v. een zwembad en luchtventilatie in de tent.

Natuurlijk beginnen wij deze terugblik op het Hoornerfeest 2015 niet zonder een dank uit te brengen naar alle sponsoren en vrijwilligers voor hun hulp en steun die ons aan alle kanten is geboden.

Donderdagavond zijn we afgetrapt met een sponsorbijeenkomst als blijk van waardering aan onze sponsoren. Vervolgens stond het eerste zeskampspel voor senioren op het programma. Vervolgens stond het jaarlijks terugkerende Rad van Fortuin op het programma waarbij we weer fantastische prijzen ter beschikking hebben gekregen van onze sponsoren. De muzikale omlijsting deze gezellige avond is verzorgd door ‘’de Zingende Padd’n’’

Op de vrijdagmiddag hebben we diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Er was onder andere te doen; the Voice of Hoorn, schminken, T-shirt ontwerpen en natuurlijk de kermis.

De vrijdag avond hadden wij met de ´Millennium Showband´ een ervaren en enthousiaste band. Zij kwamen ten gehore met echte klassiekers en verrassende medleys. Verder deze avond hadden we natuurlijk onze traditie de `playbackshow´, met dit jaar als thema Landen. De buurten kwamen met schitterende optredens en de mooiste decors! Met als klap op de vuurpijl een spetterend optreden van de Mysterie Guest zoals vooraf aangekondigd. Deze aanvulling van de optredens tijdens de zeskamp werd verrassend genoeg verzorgd door het voltallige bestuur.

Zaterdagochtend stonden als vele andere jaren de eerste mensen alweer vroeg op de feestweide voor onze rommelmarkt. Dit jaar hadden we hier wederom de oldtimershow op de weide staan. Ook zoals alle andere jaren hebben wij samen met muziek van Koninklijke fanfare Wilhelmina het Wilhelmus gezongen onder de vlag bij de school die wij tijdens het zingen omhoog hesen. Daarna was er op de weide een kinderzeskamp georganiseerd onder leiding van Jolanda Veldwijk, die de kinderen op fantastische wijze heeft vermaakt.

Vanaf het einde van de ochtend tot omstreeks 16.00uur konden de mensen genieten van ‘Ride Twenty BMX’ deze jongemannen verzorgde stunts en een demonstratie op BMX-fietsen. En net zoals de vrijdag middag en avond ervoor stond er ook de gehele zaterdag een kermis voor onze bezoekers klaar. Ook hebben de buurten zich fantastisch ingezet gedurende de zeskampspellen, jullie dank daarvoor!

Op de zaterdagavond moesten de buurten zich nog eenmaal inspannen voor het finalespel. Vervolgens ging voor de laatste keer dit jaar het dak eraf met Peter Koelewijn. De rest van de avond is voor de vierde keer op rij fantastisch ingevuld door de ‘’Perfect Showband’’. Wat hebben zij er weer een geweldig feest van kunnen maken.

Namens het voltallige bestuur hopen de voorzitter en secretaris u door bovenstaand verhaal inzicht te hebben gegeven in veel zaken rondom het Hoornerfeest van 2015.

Namens het bestuur van Oranje Vereniging Prinses Beatrix te Hoorn.

Jan Agterhuis – Voorzitter

Arjan Hofmeijer – Secretaris