Duizendste lid van de vereniging

De duizend vol!

Dat was de kop van het artikel in de Schaapskooi van 6 april 2010.
Al tijdens het Hoornerfeest van 2009 schreef onze Vereniging haar 1000ste lid in. Een echte mijlpaal!

In de aanloop van het feest van vorig jaar kwamen veel aanmeldingen van nieuwe leden binnen. Er gingen toen al geruchten dat er kans was de duizend tijdens het feest nog te kunnen halen. Dit bleven geruchten omdat de ledenadministratie geheim wilde houden wat het precieze aantal was om zodoende de inschrijvingen van nieuwe leden niet te beïnvloeden.

De ledenadministrateur was tijdens het feest veelvuldig in de kassa-unit te vinden om goed zicht te houden op het verloop van het ledenbestand. En jawel, op zaterdagavond was het dan zover. Toen Arald IJzerman uit Heerde zich als lid in kwam schrijven sprong de ledenadministrateur op vanuit zijn stoel en gaf aan dat hij het 1000ste lid van onze vereniging was geworden. Verbaasd werd Arald uitgenodigd in de bestuursruimte. Hij werd gefeliciteerd met zijn lidmaatschap en kreeg een attentie uitgereikt voor die avond.

Tijdens de diverse prijsuitreikingen op de finaleavond werd bekend gemaakt dat de Vereniging haar 1000ste lid had ingeschreven. De officiële huldiging heeft plaatsgevonden tijdens de 83ste ledenvergadering op donderdag 4 maart. Arald werd daar door onze voorzitter Jan Agterhuis nog eens extra in het zonnetje gezet en kreeg een attentie uitgereikt.

Op de vraag waarom hij zich als lid had aangemeld gaf Arald aan dat hij er al jaren kwam en dat hij het een “machtig mooi feest vindt”. Hij had er nooit over nagedacht om lid te worden totdat de kassamedewerker zoiets zei van: Als je toch altijd komt dan kun je toch beter lid worden! Nou dat is goed maak, mij maar lid dan. Hij was daarmee onze 1000ste.

1000ste lid 1